Anar a comprar el pa mirant l’Smartphone

Una aplicació pel mòbil per saber on anar a comprar el pa. És el nou projecte del gremi de Flequers Artesans per seguir augmentant les vendes del pa fet amb Farina de Girona i el Pa de la Tramuntana, els dos segells de qualitat amb els que ja fa uns anys que reivindiquen que no tot el pa és igual. Ara mateix, ja hi ha un centenar de punts de venda on és possible comprar aquest pa; majoritàriament a Girona però també en alguns punts de la província de Barcelona i d’aquí a no gaire també a Lleida i Tarragona.

paEl president gremi de Flequers Artesans, Robert Figueres, diu que l’aposta pel pa fet amb farina denominació Girona està consolidat i que ara el que cal és seguir fent difusió. Per això, han elaborat un catàleg amb tots els punts de venda que tindrà la seva rèplica en forma d’App. D’aquesta manera, el comprador podrà localitzar el punt de venda més pròxim només donant un cop d’ull al seu smartphone.

Ara mateix hi ha un centenar de punts de venda, els mateixos que l’any passat. La majoria es concentra a les comarques de Girona però des de fa un temps també se’n troba a fleques del Maresme, Osona i el Berguedà que han adquirit farina de Girona i que segueixen la manera de fer dels flequers d’aquí. En breu també n’hi haurà a Tarragona i Lleida. Figueres ha explicat que ja hi ha flequers d’aquestes zones que han demanat una quantitat de farina “per fer proves”.

Blat 2014

Ara s’està començant a segar el blat que servirà per elaborar la Farina de Girona de la pròxima campanya. Hi ha 260 hectàrees sembrades a l’Alt i el Baix Empordà, Pla de l’Estany, Gironès i la Garrotxa de les varietats Galera, Valbona, Nogal, Galeon i Dollar que donaran 1095 tones de blat i 50 hectàrees més a l’Alt Empordà de les varietats Florence Aurora i Soissons que produiran unes 180 tones del blat que sevirà per fer el Pa de la Tramuntana. En tots els casos es tracta de varietats recuperades i millorades per l’IRTA de Mas Badia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s