Barrera al passallís de Sobrànigues

S’ha acabat allò de jugar-se-la i passar amb el cotxe pel passallís de Sobrànigues -entre Flaçà i Sant Jordi Desvalls- quan hi baixi molta aigua. Interior hi ha instal·lat dues barreres metàl·liques a cada costat que els Mossos baixaran quan hi hagi risc i aixecaran quan aquest hagi passat. Interior diu que, en més d’una ocasió, “ha estat a punt d’haver-hi una desgràcia”. Aviat també es posarà el mateix sistema a Vilanova de la Muga.

La barrera, encara amb els plàstics, a Sobrànigues. El passallís és al final de la baixada.
La barrera, encara amb els plàstics, a Sobrànigues. El passallís és al final de la baixada.

El passallís de Sobrànigues és un recurs pels habitants de Colomers, Flaçà o Sant Jordi Desvalls per creuar el Ter sense haver d’anar a voltar per Verges o Medinyà i quan hi baixa molta aigua -ja sigui perquè plou molt o perquè es desembassa preventivament a Susqueda- suposa un risc pels que s’atreveixen a passar-hi.

Fins i tot hi ha perill uns metres abans d’arribar-hi (del costat de Sobrànigues) per les crescudes sobtades del riu i de la riera del Cinyana, habitualment poc cabalosa. El març de l’any passat dues dones van haver de sortir per la finestra del cotxe mentre era arrossegat per les aigües. Va quedar submergit durant dos dies.

El responsable d’interior a Girona, Albert Ballesta, diu que, fins ara, els Mossos “encintaven el pas cada vegada que hi havia massa aigua” però adverteix que els habitants d’aquesta zona no feien cas de les cintes. Ara ja no ho podran fer.

Imatge presa ahir, quan es passava perfectament pel passallís.
Imatge presa ahir, quan es passava perfectament pel passallís.

També estaria bé que es senyalitzés -d’una manera eficient- a l’inici del camí (prop de l’estació de Sant Jordi Desvalls i també a la de Flaçà) que el passallís està tallat. A Sant Jordi hi ha un cartell que indica, permanentment, que el passallís està tallat sigui veritat o no (inicialment hi havia una funda de fusta per la senyal que ha passat a millor vida) i alguns conductors, per mandra d’haver de recular un quilòmetre i mig, s’arrisquen innecessàriament.

Ballesta ha explicat que també estan en converses amb l’alcalde de Peralada per adoptar la mateixa solució a Vilanova de la Muga on, anys enrera, també hi ha hagut ensurts.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s