Fauna d’estiu (inofensiva), la rajada

Les meduses són un clàssic d’estiu (ara a l’agost n’hi haurà), de tauronots també se’n veuen (alguns en veuen, fins i tot, on no n’hi ha) i aquest estiu també hem tingut platja tancada per rajada! A Blanes. Doncs bé, els experts diuen que les milanes que poden acostar-se a visitar-nos, ni ataquen humans ni el seu verí és una amenaça. Ara bé, si, per accident, ens claven el fibló, la ferida és més molesta que la de la medusa. Per tant, no les trepitgeu, sisplau.

Una de les rajades causants de la bandera vermella de Blanes. Foto: Pablo Pérez Fernández
Una de les rajades causants de la bandera vermella de Blanes. Foto: Pablo Pérez Fernández

A la ràdio, ens ha posat al dia el biòleg marí de l’Institut de Ciències del Mar, Claudio Barría. Ha explicat que, per les dimensions que tenien els cinc exemplars vistos a Blanes, podria tractar-se de cries. Barría diu que no hi ha motiu per alarmar-se i que si no les emprenyem no ha de passar res. I jo me’n fio.

Si, per mala sort, ens clavem el fibló el que hem de fer és no fregar-nos la ferida, aplicar-hi aigua calenta o tèbia i si no es pot anar a un centre mèdic, desinfecteu-la i cobriu-la.

Barría diu que és més normal del que ens pensem que a l’estiu trobem rajades, tintotereres o altres classes de taurons a prop de la costa. Els avistaments són habituals durant tot l’any -ells fan recompte- però a l’estiu, amb més ulls vigilant, se’n detecten més. Tot i que reconeix que poden ocasionar inquietud, no hi ha motiu per alarmar-se perquè les espècies que arriben a les nostres coses no ataquen els humans.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s