57.000 firmes contra el Bulli a Cap de Creus

Ni la promotora de la recollida de firmes ni les entitats ecologistes que li donen suport s’imaginaven que la petició a Change.org per demanar als polítics catalans que no facin un trajo a mida a la llei del Parc Natural del Cap de Creus per permetre la Bulli Foundation a Cala Montjoi agafaria aquesta dimensió. Van vendre com un èxit haver arribat a les 20.000 firmes i en un sol dia es van enfilar fins a les 30.000. Ahir, van superar les 50.000 i quan escric aquestes línies (7:00) ja són 57.000 les persones que han firmat. I segueix a l’alça.

El muntatge fotogràfic que anima a firmar a change.org
El muntatge fotogràfic que anima a firmar a change.org

Tant la portaveu de la IAEDEN, Bàrbara Schmidt, com la de Depana, Marta Gumà, -dues de les entitats que estan al costat de la petició- reconeixen que no s’imaginaven que arribarien a aquests nivells. Gumà diu que no és descabellat arribar fins a 100.000 i creu que, davant d’aquestes xifres, els polítics haurien de reflexionar. De fet, ha anunciat que a principis del mes vinent, es reuniran amb polítics catalans per demanar-los que no votin a favor de retocar la llei del parc. No s’oposen al projecte però reclamen que es faci fora dels límits de l’espai protegit.

La Generalitat ven que és una activitat d’interès públic beneficiosa pel país i que serà un cas únic; que no hi haurà una altra excepció. El projecte per modificar la llei del Parc Natural del Cap de Creus està a exposició pública fins el 15 de setembre. Les entitats ecologistes no descarten presentar físicament al Parlament les firmes que estan recollint online.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s