Naturalistes de Girona: STOP a la tala de ‘boscos singulars’

L’Associació de Naturalistes de Girona demana que s’aturi la tala de boscos madurs a comarques de Girona i denuncia que els últims tres anys s’han mutilat 8 espais de reconegut valor. En concret, reclama a la Generalitat que no autoritzi cap més tala d’un ‘bosc singular’; boscos catalogats perquè tenen poca intervenció humana, espècies rares, protegides o amenaçades i, en molts casos, amb arbres d’edat avançada i dimensions considerables.

Maçanet de la Selva: ANG
Maçanet de la Selva: ANG

Els ecologistes diuen que des que es va aprovar l’inventari de boscos de Catalunya –el 2011- han desaparegut 70 hectàrees de gran valor, algunes, de titularitat pública. També fan notar que la majoria d’autoritzacions són dels dos últims anys, coincidint amb dissolució de la DG de Medi Natural dins d’Agricultura decidida per CiU.

En un comunicat, l’ANG adverteix que són tales “irreversibles”, que en quatre casos (Maçanet de la Selva, Vall de Bianya, Camós, Maçanet de Cabrenys), s’ha perdut totalment allò que donava valor a aquell bosc i que a Maçanet de la Selav la tala ha acabat totalment amb el bosc.

L’entitat es pregunta per què Agricultura “no dictamina que en boscos singulars no s’hi ha d’actuar” i “per què autoritza extreure’n els arbres de major valor ecològic, paisatgístic i sociocultural”. Conclouen que “es fa evident que, per l’actual Departament d’Agricultura, els boscos són merament un recurs a expenses dels mercats internacionals” i que “el bon moment que travessa el sector forestal de la llenya i de la biomassa per a la producció de pellets, passa per davant de mantenir alguns rodals madurs amb un elevat grau de naturalitat”.

Font: ANG
Font: ANG

Finalment, recorden que a Europa es destina, de mitjana, un 6% de superfície forestal perquè s’acabi convertint en boscos madurs, una preocupació que, diuen, a Catalunya no existeix.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s