La quota de submarinistes de les Medes a estudi

Seran els científics els que acabaran determinant si la pretensió d’augmentar les immersions a les illes Medes tira endavant o es queda pel camí. Els centres de submarinisme fa temps que es queixen que la quota actual està desfassada i voldrien concentrar als mesos forts de la temporada una part de les immersions que no fan en temporada baixa. L’administració no està disposada a sobrepressionar l’espai durant l’estiu a canvi d’alliberar-lo els mesos en els que, ara mateix, no rep excessiva pressió però tampoc tanca la porta a un cert augment del contingent diari. Ha encarregat diferents estudis per concloure si la reserva està bé de salut, si pot rebre més bussos i, en aquest cas, quants més en podria rebre.medes

Ara mateix, els centres de submarinisme poden portar unes 400 persones a les Medes cada dia a fer immersió i una quantitat similar a practicar snorkel (ulleres, tub i aletes). També hi ha unes 50 llicències més per particulars. Consideren que bona part de l’any la quota és excessiva i escassa al pic de la temporada. Durant el 2014 l’administració va imposar una bona colla de sancions per sobrepassar aquestes quanitats.

El director territorial del Departament d’Agricultura, Vicenç Estanyol, diu que volen prendre la decisió entre gener i febrer i que seran els estudis científics de flora i fauna els que determinaran si les Medes poden rebre més pressió.

De moment, els centres de submarinisme ja han presentat els seus estudis d’impacte i una valoració del que suposa aquest sector per l’economia local. Rondaria els 10 milions d’euros.

Pla especial

A part de modificar les quotes, la direcció del Parc Natural del Montgrí les Medes i el Baix Ter treballa en la redacció del pla especial que ha de permetre compaginar la protecció dels espais d’interès del parc amb l’activitat econòmica; agrícola i turística, bàsicament. L’objectiu és tenir un primer projecte per sotmetre a informació pública d’aquí a un any i mig. Estanyol també ha dit que “és una prioritat per ja” tocar alguns aspectes del Pla Rector d’Usos i Gestió.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s