França limita la compra de tabac a El Pertús

Mesura que pot afectar els estancs de les comarques de Girona i, sobretot, els de la zona d’El Pertús. L’estat francès ha reduït de 10 a 4 el nombre de cartrons de tabac que els seus compatriotes poden comprar a l’altre costat de la frontera sense declarar. Qui ho incompleixi s’exposa a sancions que poden arribar fins als 750 €.

Imatge: www.leperthus.com
Imatge: http://www.leperthus.com

Malgrat tot, el sector no està excessivament preocupat. Antoni Escudero, president de la Federació d’Hostaleria i propietari d’un dels establiments més importants de venda de tabac de la zona creu que l’afectació serà mínima perquè la compra massiva de cartrons ha passat a la història amb la crisi. Diu Escudero que el client habitual baixa amb certa freqüència a l’Alt Empordà “i compra tres o quatre cartrons” perquè, recorda, “el tabac val molts calers”. És el mateix que, antigament, “també aprofitava per quedar-se a dinar i fer benzina”.

Escudero diu que encara no tenen constància oficial d’aquesta mesura (es va adoptar la setmana passada) però no el sorprèn perquè, impulsat per la pressió dels lobbys empresarials pròxims a la frontera, “l’estat francès fa temps que intenta impulsar mesures per posar fre” a l’entrada de mercaderia procedent de Catalunya.

Les comarques de Girona ocupen la cinquena posició del rànquing estatal en venta de tabac, només superades per Madrid, Barcelona, Alacant i València. Fins a 31 de juliol s’havia venut tabac per valor de gairebé 300 milions d’euros. Els estancs de les zones limítrofes són dels que més facturen.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s