Ous contra la LOMCE

Avui ha començat el curs escolar que passarà a la història com el de la LOMCE, la controvertida reforma del ministre Wert que docents, sindicats i pares vilipendien perquè ataca, entre d’altres, el model català. I ha començat amb visions de la jugada totalment contraposades. Mentre l’administració catalana diu que l’aplicació pràcticament ni es notarà, els sindicats responen que res d’això i alguns, com USTEC, han demanat directament a la conselleria d’Ensenyament d’Irene Rigau que la desacati públicament i que empari els centres que vulguin negar-se a aplicar-la. Ara mateix, l’objecció és una opció per valents que estiguin disposats a assumir-la pel seu compte i risc. El portaveu d’USTEC –majoritari al sector- Xavi Díez ha estat molt gràfic: “estan a mercès de què qualsevol membre de Manos Limpias els denunciï. La consellera es renta les mans i els deixa amb el cul a l’aire”. Amb tot, se sap que a Catalunya hi ha una trentena de centres que tenen intenció de fer-ho.

Díez ha acustat Irene Rigau de tenir un discurs de portes enfora –en contra de la llei- i un discurs de portes endins molt diferent, dictant normes per aplicar la norma estatal. Una denúncia que també feia seva CCOO ara fa uns dies, que matisava que mentre hi havia una mena d’oposició cosmètica en aspectes com el català, en d’altres es feia la vista grossa.

Amb la Llei com a blanc. Foto: R.M.
Amb la Llei com a blanc. Foto: R.M.

Avui, precisament, CCOO, ha fet un llançament d’ous ‘higiènic’ contra la LOMCE davant la seu de la Generalitat a Girona per reclamar un ensenyament laic, que no segregui per sexe, economia o rendiment escolar, que doni capacitat de decisió als educadors, que no vulneri el model lingüístic integrador i que respecti la cultura catalana, que no promogui la privatització de l’ensenyament, que formi persones i no treballadors submisos. Un model que consideren que recull exclusivament “les concepcions ideològiques del PP”. També han fet una aplicació per poder desfogar-se a la web.

Els sindicats també coincideixen que l’anomenat decret de plantilles, que permet al director per contractar professors, dóna un excessiu poder a les direccions i això pot fer afeblir els clàustres de professors i dissuadir la participació escolar per acabar desembocant en un model molt poc plural.

USTEC també ha denunciat que, malgrat que hi ha 130 professors més que l’any passat per atendre un augment de 730 escolars, continuen faltant docents a les comarques de Girona i que, en alguns centres de Batxillerat i FP, això obliga a cursar determinades assignatures a distància. No han precisat ni quins centres ni quines assignatures.

També han dit que els 820 substituts que s’han nomenat aquest any han aterrat als centres el primer dia de classe sense saber ni quins alumnes tindrien ni quines matèries donarien. L’any, malhauradament, promet.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s