Front marítim de l’Escala sense cotxes?

L’Escala vol canviar el front marítim del seu casc antic i vol fer-ho amb el màxim de consens perquè es tracta d’una de les postals més conegudes del poble. El consistori farà una enquesta a 383 veïns preguntant si volen que tot quedi tal i com està o bé aposten per l’avantprojecte que ja ha aprovat el consistori amb una majoria de 15 regidors sobre 17 i que ja ha estat discutit en diferents trobades entre veïns i comerciants.

Imatge de com quedaria. Foto: Ajuntament de l'Escala
Imatge de com quedaria. Foto: Ajuntament de l’Escala

Es tracta del disseny que ha fet l’arquitecte Carlos Ferrater, que planteja eliminar el vial per cotxes que ara s’interposa entre les cases i la platja i fer desaparèixer l’aparcament de La Riba i el desnivell que ara el separa dels bars i restaurants de la zona amb una grada natural. L’espai tindrà un sol paviment tipus peatonal des de les cases fins a la sorra i, tot i que en principi no es té previst prohibir totalment el pas de vehicles, les restriccions seran fortes.

En una primera fase s’actuarà fins a la punta (on hi ha un altre aparcament) i, en la segona, fins a la platja coneguda com El Port d’en Perris. Les obres de la primera fase tenen un pressupost de sortida de 656.000 € i es pagarien amb la llei de barris, aportacions municipals i subvencions perquè els veïns no s’hagin de rascar la butxaca, ha informat el consistori.

El regidor d’urbanisme, Victor Puga, ha explicat que la consulta no serà vinculant però que volen tenir el màxim d’informació abans d’actuar en aquest espai tan emblemàtic de la història de l’Escala que no es toca des de l’any 1992. Diu el consistori que, ara mateix, el 64% de l’espai és aparcament o zona de pas per vehicles i volen que, a partir d’ara, aquest sigui el percentatge dedicat al vianant.

La imatge actual. Foto: Ajuntament de l'Escala
La imatge actual. Foto: Ajuntament de l’Escala

Puga diu que, a part de demanar un sí o un no al projecte, també faran preguntes als enquestats amb la voluntat d’acabar de perfilar el disseny i ha recordat que, de les converses amb veïns i comerciants, ja n’han sortit aportacions que s’han incorporat al projecte com la introducció d’una barana entre la zona peatonal i la sorra, que no hi era inicialment. Els resultats de l’enquesta s’hauran de saber el mes de novembre.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s