L’empalme de la MAT sota terra ja està fet

L’empalme està fet. Inelfe, la societat mixta que ha estat construint la part soterrada de la MAT -amb el tunel sota l’Albera i 30 kilòmetres de rases- ha donat les obres per acabades. Això no vol dir que la interconnexió elèctrica es posi en marxa ara mateix. Les proves duraran fins a mitjans de 2015.

Foto: Inelfe
Foto: Inelfe

El túnel d’El Pertús ja fa temps que es va acabar i ara s’estava treballant en les rases que havien de fer arribar els cables de la MAT, de manera soterrada, des de Santa Llogaia fins a la frontera i l’estació que, a Santa Llogaia, s’encarregarà de transformar el corrent altern de la MAT en corrent continu, una necessitat tècnica per poder transportar l’energia per sota terra.

L’estació conversora -que en té una de bessona a l’altre costat de la frontera, a Baixàs- és una instal·lació de quatre edificis. Als dos principals s’hi amaguen els mòduls de potència, 7 transformadors de 250 tones de pes i potents sistemes de refredament de l’aire i en dos edificis més petits hi ha els equips de control.

Les rases -una d’anada i una de tornada- s’han estès durant 30 kilòmetres entre Santa Llogaia i la frontera, passant per 11 municipis diferents i la costura és de 3 metres d’amplada.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s