13 cases a terra per solucionar el coll d’ampolla de Vilatenim

Solucionar el coll d’ampolla de la C-260 a Vilatenim obligarà a tirar a terra 13 cases/negocis de peu de carretera. De fet, la meitat dels 19 milions d’euros que la Generalitat té previst gastar-se per desdoblar els 750 metres que separen la variant de Figueres de l’N-II i la rotonda de l’estadi de Vilatenim serviran per indemnitzar els expropiats: particulars i empreses. És el tram que va quedar pendent quan, ara fa 20 anys, la carretera que comunica amb Roses va passar de 2 a 4 carrils. És un punt que, sobretot a l’estiu, es col·lapsa cada dos per tres.

En l'actualitat. Foto: R.M.
En l’actualitat. Foto: R.M.

I es col·lapsa perquè hi circulen diàriament entre 21.000 i 24.000 vehicles i, segons l’administració, la xifra s’enfila fins als 43.000 el mes d’agost. L’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha dit que es fa tot just un primer pas (queden tràmits per fer, sobretot els d’expropiació) per corregir aquesta anomalia històrica i per alliberar, com aquell qui diu, a uns veïns que fa molt de temps que tenen “una espasa de damocles sobre les cases, finques o tallers”.

Com quedarà. Muntatge: Gencat
Com quedarà. Muntatge: Gencat

Alguns d’aquests veïns s’han reunit amb l’alcaldessa. Altres no, com una dona que s’ha aixecat al mig de l’acte de presentació de les obres per adreçar-se al conseller “Santi” amb la familiaritat de qui diu conèixer-lo “des que anava en pantalons curts” per acusar-lo de no haver anat de cara en tot el procés.

La veïna abordant el conseller al final de l'acte. Foto: R.M.
La veïna abordant el conseller al final de l’acte. Foto: R.M.

Vila ha esquivat l’escomesa i ha recordat que aquests 19 milions d’euros que s’invertiran a la C-260 seran la major operació de la seva conselleria a tot Catalunya el 2015. La crisi.

Les obres

Les obres consisteixen en transformar la carretera de 2 carrils a una de 4 i dos vials laterals més separats per vegetació, la construcció d’un pas elevat de vianants i l’habilitació de dos vials, un al sud i l’altre al nord, per evitar que el trànsit interior hagi de passar pel tram reformat, si no és necessari.

El vial sud (550 mts), pròxim al riu Manol, passarà per sota l’N-II i connectarà Vilatenim amb la zona industrial de Figueres que toca a l’N-II. El nord (240 mts) és gairebé perpendicular a la C-260 i paral·lel a l’N-II i condueix fins al camí vell de Vilatenim.

Només quedarà pendent l’enllaç amb l’N-II, que s’ajornarà fins al desdoblament de la variant de Figueres i que assumirà el govern central, segons ha informat Vila.

La intenció és licitar les obres abans d’acabar l’any i començar-les la segona meitat del 2015. Els treballs tenen una durada prevista de 15 mesos.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s