Els pressupostos de l’estat 2015 porten carbó a Girona

pressupostosLa previsió d’inversions de l’estat a comarques de Girona el 2015 no presenta novetats: la part comprobable és magra i la infrastructuraficció més important del que tots voldríem.

L’N-II continua rebent la majoria de les inversions. Oficialment li toquen 15 milions d’euros. La meitat es destinen a pagar la factura dels trams en obres (Sils-Caldes i Maçanet-Sils) i la resta és una col·lecció d’aportacions molt menors per encarregar estudis de desdoblament dels trams de Medinyà cap a La Jonquera i les seves variants (Bàscara i Pont de Molins).

També és xavalla el que es destina a l’A-26 Figueres-Besalú, l’eix pirinenc Llançà-Figueres, la variant de Ribes, el tram Ribes-La Molina per l’N-152… aportacions de 5.000 € que hi són des de fa molt de temps.

Al pont del Ter a Girona -que aquest any s’ha d’acabar- li assignen 2’1 milions d’€ i hi ha aportacions molt curioses com 360 € per la presa de Colomers (hi faran una festa?), els 82.000 per restaurar la catedral de Girona, 50.000 pel nou arxiu històric, 25.000 € a la Biblioteca Provincial sense estrenar… A Costes hi destinen 3 milons d’euros i si hem de fer cas a la diputada del PP, Concepció Veray, encara que no ho digui enlloc, aquí hi ha els diners per refer el passeig del Molinet de l’Estartit; un projecte que s’enfila als 2 milions. Veray no té encara la lletra petita però diu que ho licitaran abans d’acabar l’any.

Renfe operadora té previst invertir 6’3 milions (màquines, vagons, comerços en estacions…) i també hi ha 8’6 milions compromesos en millora d’estructures (4’4M€ a Caldes, 1’5 a Flaçà, 1 a Figueres). Adif té una partida 4M€ per la demarcació (diu Veray que va al Parc Central de Girona) i l’entitat que gestiona els aeroports 4’2.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s