Molt d’arròs i bo

Arròs de Pals. Foto: R.M.
Aquest arròs de Pals casa perfecte amb trompetes de la mort, sèpies i tant com n’hi hagi! Foto: R.M.

Els arrossaires de Pals esperen tenir una producció igual o més bona que la de l’any passat. Aquesta setmana han començat la recollida de la varietats de cicle curt. La incògnita és saber si la poca calor que ha fet aquest estiu afectarà el rendiment de les varietats de cicle llarg, que són les majoritàries quant a producció.

L’any passat es van recollir 5400 tones de les diferents varietats d’arròs que es planten a l’Alt i el Baix Empordà (940 hectàrees i 27 productors), cosa que vol dir que es van collir gairebé 6 tones per hectàrea. De moment, les varietats de cicle curt com el bomba, el camaroli o el loto, que ja s’han començat a recollir, “tenen bona qualitat i bona producció”, diu el president dels arrossaires, Josep Pericay Representen el 40% de la producció i el 60% restant són les varietats de cicle més llarg, com el bahía o el tebre.

CARTELL-sega-2014És aquí on tenen la incògnita, diu Pericay, perquè les temperatures de l’estiu “van ser més baixes del que és habitual, especialment a la nit, i això podria haver provocat una baixa fertilitat en l’època de floració”. De tota manera, Pericay diu que és aviat per ser pessimistes.

Demà dissabte, com és habitual, es fa la sega tradicional de l’arròs, que organitza d’associació cultural de Pals. Aquí us deixo el programa; a veure si us faig dentetes.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s