Setge als lladres de pinyes

A partir d’aquest any, robar pinyes i vendre els pinyons serà més difícil. La indústria, els productors i la Generalitat han pactat unes normes de joc més clares per perseguir el frau i els Agents Rurals i els Mossos intensificaran el patrullatge durant l’època de recollida.

El sector feia temps que denunciava que, molts cops, poc abans de començar la recollida, l’1 de novembre, els furtius ja havien netejat les pinedes. Això rebentava el mercat i el material que s’aconseguia comissar es feia malbé sense que ningú en traiés benefici.

Pinyes comissades. Foto:Gencat
Pinyes comissades. Foto:Gencat

Ara, els productors, la indústria i la Generalitat han acordat crear un registre de finques que tenen compromeses les pinyes i això ha de fer més fàcil poder demostrar qui és un furtiu i qui és legal.

No només això; durant la temporada, els comissos que es facin in situ o quan es pugui demostrar la propietat d’aquells pinyons robats, es tornaran immediatament al propietari perquè els pugui comercialitzar. Si no es pot demostrar la procedència, el material serà subhastat i l’infractor serà sancionat severament. Fora de temporada, les pinyes robades de les que no se’n pugui demostrar la procedència es destruiran.

Josep Maria Tusell, responsable tècnic del Consorci Forestal de Catalunya diu que amb aquests canvis “es podrà fer complir la norma amb més garanties” i els infractors “ho tindran més difícil per treure benefici d’allò que han robat”. Les multes “seran importants” i això també serà dissuassori.

Els Mossos d’Esquadra i els Agents Rurals s’han compromès a intensificar la vigilància a la zona de la Selva durant la recollida. També vigilaran els camps on hi hagi llenya a punt per comercialitzar.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s