Ajudes per compensar les inversions en quota lletera

La Unió Europea compensarà els productors de llet de vaca que hagin comprat quota lletera els últims anys. A partir del 2015 la quota desapareix, opera el lliure mercat, però el sector rebrà una subvenció per poder mantenir la competitivitat de les explotacions. Les comarques de Girona produeixen el 36% de la llet catalana, en aquests moments.

Fotografia de Creative Commons per https://www.flickr.com/photos/margolum/
Fotografia posada a Creative Commons per https://www.flickr.com/photos/margolum/

Els últims anys, el nombre d’explotacions s’ha anat reduint però les que queden s’han anat fent més grans comprant vaques i, sobretot, quota lletera, un topall màxim per cada país que va fixar la Unió Europea.

Ara això desapareix i per compensar les inversions fetes els últims anys, Brussel·les concedirà una ajuda que, depenent de com es reparteixi, pot suposar uns 100 euros per vaca, diu el responsable d’Unió de Pagesos a comarques de Girona, Xavier Frigola. Les divisions les farà el Ministeri d’Agricultura.

Aquesta ajuda es mantindrà fins, com a mínim el 2020, que és quan acaba la vigència de la nova Política Agrària Comuna (PAC). I també hi haurà una ajuda equivalent per als que tenen vaques per la carn. La majoria es concentren a la zona del Ripollès i la Garrotxa, que tenen la condició de zona desafavorida.

Ara mateix, es calcula que a comarques de Girona hi ha una mica més de 20.000 vaques productores de llet i una quantitat equivalent per a la producció de carn.

Anuncis

One thought on “Ajudes per compensar les inversions en quota lletera

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s