L’Acústica reclama al sector privat que es rasqui la butxaca

El festival Acústica va generar un impacte econòmic d’1’3 milions d’Euros a la ciutat de Figueres el 2014. Això vol dir que per cada euro invertit per l’Ajuntament, el retorn va ser de 7 euros. És el que diu l’últim estudi econòmic d’un dels festivals més ben valorats de Catalunya. Per seguir creixent, però, el sector privat s’haurà de rascar més la butxaca del que ho fa ara.

Un concert de l'acústica 2014. Imatge: Festival Acústica
Un concert de l’acústica 2014. Imatge: Festival Acústica

El director de l’Acústica, Xavier Pascual, destaca que, amb un pressupost dels més petits que es remenen (400.000 euros) s’ha aconseguit “jugar a la Champions dels festivals” i fer-ho sense tocar elements distintius com mantenir-se al centre de la ciutat i la gratuïtat de la majoria de les actuacions.

Però si es vol mantenir el nivell, caldria una major inversió per part “dels que es beneficien del festival”; bars, restaurants, comerços, proveïdors, hotels… Segons Pascual, “d’aquests 1’3 milions d’euros d’impacte, el festival en rep un 3’5%”. El percentatge ha augmentat 2 punts respecte a l’últim estudi, que data de 2012, però, encara és molt poc. En opinió de Pascual, “hauria d’augmentar com a mínim fins el 10%” perquè la dimensió del certamen creix però també les despeses. És això o haver de redimensionar objectius a la baixa.

L’estudi també revela que el 55% dels visitants de l’Acústica (l’edició 2014 es va fer del 28 al 31 d’agost) eren de comarques de Girona o de Barcelona i el 45% restant era públic local. Durant els dies del festival, hi va haver 700 pernoctacions. L’edat mitjana de l’assistent és de 36 anys i la despesa mitjana frega els 18 €.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s