“Je marche avec une canne de Bonmatí”

Al correu electrònic de la feina cada dia rebo piles i piles de correus que, només mirant-los amb un dels meus ulls miops se’n van de dret a les escombraries. Però avui un de sorprenent ha passat la despiatada criba. El d’una empresa familiar de Bonmatí que des de fa més de 50 anys fabrica bastons artesanals, que ven més de la meitat de la seva producció a Europa i que resulta que ha parit la primera botiga online de venda de bastons de tot l’estat.

Quan he vist que alguns de les seves peces són passejades per Holanda, Alemanya o França, de seguida m’he imaginat un ‘monsieur’ parisí transitant amb molt de swing pels ‘champs elysees’ i no me n’he pogut estar. He trucat.

La web amb un bastó de col·lecció
La web amb un bastó de col·lecció

M’atén el responsable de l’empresa, Francesc Pons, que m’explica que la marca (FinnaSL) va néixer l’any 1989 però que és des dels anys 60 que fabriquen bastons de castanyer. Ara mateix, amb 4 treballadors, venen entre 50.000 i 100.000 bastons l’any i gairebé el 60%, fora de les nostres fronteres.

Pons m’explica que fabriquen tot tipus de bastons, des dels més senzills de castanyer per a la finalitat que tots ens imaginem fins a peces de col·leccionista amb fustes nobles, pedres precioses i acabats de fantasia. També en tenen de plegables, molt pràctics per viatjar. El preu mitjà oscil·la entre els 50 i els 100 euros.

Segons Pons, ja fa anys que no tenen més remei que buscar-se la vida a fora, bàsicament en països com Holanda, Alemanya i França –on estan consolidats- però també s’estan expandint als Estats Units, Mèxic, Japó, Anglaterra, Xina i els països de l’antiga Unió Soviètica.

Fins ara, tenien una pàgina web que servia de catàleg per a majoristes però amb la nova eina (desenvolupada per la consultora tecnològica gironina GNA) volen anar directe al client final, que pot demanar el producte que vulgui o, fins i tot, encarregar un bastó personalitzat, com acaba de fer un client dels Estats Units fa poques hores…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s