L’ACA augmentarà el pressupost per netejar lleres

L’Agència Catalana de l’Aigua va invertir gairebé 140.000 euros en la neteja de lleres a 21 municipis de les comarques de Girona el 2014. L’Agència diu que estira al màxim l’escàs pressupost que té perquè és conscient de la importància de fer aquestes feines i de cara al 2015 preveu ampliar la partida entre un 10 i un 15%. De tota manera, la disponibilitat pressupostària encara és lluny del que es necessitaria per tenir tots aquests passos d’aigua en condicions.

Una de les últimes lleres posades en condicions, a Serra de Daró. Foto: ACA
Una de les últimes lleres posades en condicions, a Serra de Daró. Foto: ACA

La major part de la inversió, més de 110.000 euros, van ser en actuacions co-finançades amb els ajuntaments, en les que l’ACA paga el 80% dels treballs i l’Ajuntament el 20%. Així es van poder fer actuacions en 12 municipis diferents. En els altres 9, l’Agència va assumir tot el cost de la neteja.

ggg

El cap de l’ACA a Girona, Alex Rocas, diu que durant l’any, recopilen informació sobre les actuacions més urgents i procuren fer-ne el màxim nombre, estirant el poc pressupost que tenen degut a la delicada situació econòmica de l’Agència. De cara a l’any vinent, la intenció és incrementar aquest pressupost entre un 10 i un 15%.

L’ACA també té convenis amb Ajuntaments perquè ells mateixos es facin la neteja de lleres. Aquí el que s’aprova és un pla previ sobre els treballs que s’han de fer durant 3 anys i no cal demanar permisos cada cop que es vol actuar. El 2013 van subscriure aquesta fórmula Pedret i Marza, Santa Cristina d’Aro, Bordils i el Consell Comarcal de la Garrotxa i en aquests moments hi ha converses, almenys amb Llagostera i Begur.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s