Santi Vila firma la defunció de Vacamorta

Un altre petit pas per l’home però gran pels habitants del Baix Empordà. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha firmat la defunció de Vacamorta. Després de la sentència del TSJC del 2011 (confirmada pel Suprem el febrer de 2014) declarant il·legal l’autorització ambiental atorgada per la Generalitat que va permetre l’inici de l’activitat, l’abocador de Cruïlles ja estava tocat de mort però faltava aquest formalisme.

Santi Vila firmant la fi de Vacamorta. Foto: Gencat
Santi Vila firmant la fi de Vacamorta. Foto: Gencat

Malgrat tot, si avui aneu a fer-hi el tafaner, observareu que els camions carregats de residus hi continuen abocant i pot ser que sigui així encara uns quants dies més. Això és perquè, tot té els seus terminis i formalismes i aquest document firmat per Santi Vila encara s’ha de fer arribar a l’empresa, Recuperació de Pedreres SL, que tindrà uns dies per cessar l’activitat.

El que la Generalitat no farà, de moment, és complir la segona part de la sentència; la que l’obliga a treure de Cruïlles els més de 2 milions de residus que s’hi han portat els últims 14 anys, de manera il·legal. L’administració ja va anunciar que es faria el ronso i que preferia segellar l’abocador i llestos i ara ho ha concretat presentant un recurs contra aquesta part de la sentència. Al·lega que això no es pot fer de la nit al dia i demana fer-ho de manera progressiva per “evitar els efectes negatius sobre la salut i sobre el medi que podria provocar el trasllat dels residus en descomposició que hi ha acumulat al recinte”. Ara el TSJC s’haurà de pronunciar.

El conseller de Territori i Sostenibilitat ha dit que no tenen intenció d’indemnitzar l’empresa Recuperació de Pedreres S.L. perquè l’administració catalana no actua per caprici sinó complint una decisió judicial.

Anuncis

One thought on “Santi Vila firma la defunció de Vacamorta

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s