9 de desembre, dia clau per les obres de l’AVE a Girona

L’Ajuntament de Girona espera tornar de Madrid tenint clar com i quan es farà el cobriment del forat per on va entrar l’aigua que va inundar el túnel de l’AVE, a Mas Xirgu, i amb llum verd per la retirada del finger que connecta l’estació del tren convencional amb la de l’AVE pel Parc Central. Són els dos punts principals d’una nova reunió entre l’Ajuntament, l’Estat i Generalitat que es farà el dia 9 de desembre.

La zona que s'ha de cobrir. Foto: R.M.
La zona que s’ha de cobrir. Foto: R.M.

L’estat ja fa dies que té el projecte de l’Ajuntament per cobrir el pou d’atac per on la tuneladora Gerunda va començar a foradar, a Mas Xirgu, i per on, a finals de setembre, va entrar l’aigua que va deixar anegat tot el traçat de l’alta velocitat al seu pas per Girona durant cinc dies.

El regidor d’urbanisme, Carles Ribas, creu que la reserva inicial de l’estat a tapar el forat s’ha superat i que ara la discussió se centra en si s’ha de variar el traçat del riu Güell a Mas Xirgu i com s’afronta una obra que s’hauria de fer de nits i que, per tant, puja de preu.

Ribas també creu que obtindran l’ok de l’estat per suprimir el finger que ara connecta l’estació convencional amb la de l’AVE. El regidor d’urbanisme diu que, si no hi ha retards en les obres del Parc Central, la supressió d’aquest túnel podria fer-se el mes de març o l’abril del 2015 (a la part final de l’actuació). Les obres del Parc Central començaran el gener si Adif les inclou com un modificat de l’obra principal i es retardarien si es volgués tramitar com un projecte nou, ha detallat Ribes.

El que ja començarà abans d’acabar el mes, segons el regidor, són els treballs per refer el carrer Josep Maria Gironella, la plaça Europa i el Passeig d’Olot. El reasfaltatge del carrer Oviedo podria haver d’esperar una mica més perquè el consistori no vol que interfereixi en la campanya de nadal.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s