3 mesos d’integració tarifària: un 3% menys de cotxes a la carretera

El nombre d’usuaris de l’ATM -que gestiona el transport metropolità de Girona i la seva àrea urbana com un tot- ha crescut un 18% des que es pot combinar bus i tren amb un sol bitllet; ara ha fet 3 mesos. La Generalitat calcula que entre un 3 i un 4% és gent que ha abandonat el cotxe per passar-se al transport públic.

Tren de rodalies parant a Sant Jordi Desvalls. Foto: R.M.
Tren de rodalies parant a Sant Jordi Desvalls. Foto: R.M.

El mes de setembre es va produir la integració de la recent creada xarxa de rodalies de Renfe a Girona amb l’ATM i això vol dir que els que agafen el tren des de les estacions que hi ha entre Maçanet i Sant Jordi Desvalls poden combinar aquest transport amb el bus a un preu més reduït, amb un sol abonament i pagant un sol cop encara que, en un mateix trajecte, combinin els dos mitjans de transport.

El director general de transports, Pere Padrosa, diu que la integració està funcionant molt bé i que entenen que “el segon trimestre, el nombre d’usuaris creixerà una mica més”. Segons Padrosa, aquesta incorporació al sistema tarifari integrat serà lenta perquè “l’usuari necessita habituar els seus costums a la nova modalitat”.

La Generalitat diu que una part d’aquest increment de l’ATM són usuaris que ja feien servir el tren o el bus i que ara els utilitzen d’una manera combinada i que hi ha entre un 3 i un 4% que és guany net. És a dir, és gent que fins ara es desplaçava en cotxe i que ara s’ha passat al transport públic.

Els preus de l’ATM a Girona es congelent el 2015.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s