Retorn a l’autopista

Per primera vegada des del 2007, el nombre de cotxes que circulen pel tram gironí de l’AP-7 ha pujat. Els 9 primers mesos de l’any ha registrat un increment del 4% però el volum és equivalent, tot just, al que hi havia el 2002. El nombre de camions, en canvi, és a punt de tocar sostre degut a la prohibició de passar per l’N-II.

Peatge de Girona oest. Foto: Abertis
Peatge de Girona oest. Foto: Abertis

Els nou primers mesos de 2014 han circulat per l’AP-7 entre Montmeló i La Jonquera 33.626 utilitaris cada dia. És un 3’9% més que el mateix període de l’any passat i suposa trencar la tendència a la baixa iniciada el 2007, l’any en el que es va tocar sostre amb gairebé 7.000 cotxes més al dia que ara. Amb tot, la xifra d’avui és similar a la que hi havia el 2012, quan l’activitat a l’AP-7 seguia caient o el 2002, quan creixia.

Són vehicles que fan tot el tram? És l’efecte de l’augment d’entrades i sortides de l’anomenada variant de Girona, amb el peatge gratuït pels trànsits interns? Des d’Abertis admeten l’increment de trànsit de turismes però es neguen a comentar-ho. Tampoc l’augment continuat del nombre de vehicles pesants -camions i autobusos- des que, el 19 d’abril del 2013, la Generalitat i l’Estat van decidir acabar amb la sinistralitat a l’N-II fent passar els camions de gran tonatge per la via de peatge.

Ara mateix, segons les dades d’aquests nou primers mesos de l’any, passen cada dia per l’AP-7 9.698 vehicles pesants, un 13% més que el mateix període del 2013 -que ja inclou 5 mesos de prohibició- i un 23% més que el mateix del 2012, quan els camions encara podien passar per l’N-II.

La xifra de pesants és, ara mateix, similar a la que hi havia el 2005 o el 2006 i si segueix la progressió de l’últim any, el 2015 podria ser el de més trànsit de camions i autobusos des que es va inaugurar l’autopista.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s