La flota d’arrossegament de la Costa Brava se suma a la veda

El cos els demanava no secundar-la però el cap s’ha imposat i, finalment, la flota de l’arrossegament de la Costa Brava es sumarà a la veda que el 7 de gener van començar les embarcacions de Palamós que van a la gamba. Això vol dir que més d’un centenar de barques es quedaran amarrades a port entre febrer i març i que, durant aquesta època, tots hem de tenir clar que hi haurà menys peix de la nostra costa a les peixateries.

Barca d'arrossegament. Foto: gencat
Barca d’arrossegament. Foto: gencat

El que els frenava era haver d’afrontar la veda sense cap ajuda per part de les administracions -com ha passat el 2014- però tot i que segueix sense haver-n’hi de confirmades, el sector entén que parar és la única manera de regenerar els caladors. La flota de la gamba s’atura durant dos mesos, com diu el pla de gestió que regula aquesta pesqueria, i la resta un mes. Durant aquest temps, els armadors (els propietaris de les embarcacions) no tenen cap ingrés ni cap compensació i els mariners cobraran de l’atur.

El president de la Federació de Confraries de Catalunya, Eusebi Esgleas, diu que és molt dur “haver de parar durant tot un mes” i no tenir cap compensació però no hi ha cap més camí si volen seguir pescant. Esgleas espera que el gest tingui algun tipus de resposta per part de l’administració de l’Estat i la Generalitat, amb qui s’han de reunir en breu. A part d’articular ajudes per als armadors també creuen que cal evitar que els mariners hagin de seguir afrontant la veda “menjant-se el seu atur”.

Les barques de Llançà, Port de la Selva i Roses pararan del 6 de febrer al 8 de març i Blanes ho farà del 18 de febrer al 20 de març.

Anuncis

One thought on “La flota d’arrossegament de la Costa Brava se suma a la veda

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s