Darnius portarà el conseller de cultura als tribunals… per un pantà

A Darnius se’ls ha acabat la paciència i portaran el Conseller de Cultura als tribunals per un pantà. Més concretament, pel canvi de nom d’un pantà, el de Boadella, que Darnius vol que porti el seu nom perquè gairebé tot l’embassament està al seu terme municipal. Diu l’Ajuntament que el silenci de la conselleria que encapçala Ferran Mascarell (és l’últim pas que falta, el seu vist i plau) bloqueja el canvi que la comissió de toponímia ja va beneir.

Imatge Gencat
Imatge Gencat

El 19 de desembre de 2013 la comissió de toponimia de Catalunya acceptava canviar el nom del pantà de Boadella per pantà de Darnius donat que l’embassament està situat en un 90% en aquest terme municipal i, en menor mesura, als de Sant Llorenç de la Muga, Terrades i Maçanet de Cabrenys però, en cap cas, a Boadella (queda als peus), que és el que li dóna nom des que es va construir a finals dels anys 60.

Però un any després d’aquella resolució i tres mesos després de què Darnius hagués fet la petició formal, res s’ha mogut perquè falta el vist i plau de la Conselleria de Cultura. L’alcalde, Eduard Payrà, diu que li consta que “la decisió de toponimia cou a dins de la Generalitat” i que s’està optant per deixar morir la reivindicació. Payrà, però, adverteix que els seus habitants es senten menystinguts i que volen arribar fins al final.

El consistori darniuenc ha obert un procediment contenciós administratiu al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra el Conseller de Cultura, Ferran Mascarell, per aquest silenci administratiu que bloqueja el canvi de nom. Diu l’alcalde que la Generalitat ha polititzat un tema estrictament tècnic i ha recordat que si l’administració tenia objeccions era a la comissió corresponent on les havia formular.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s