L’estat desencalla el nou enllaç de Vidreres a l’N-II

Un altre pas. El Ministeri de Foment ha aprovat el projecte per remodelar l’enllaç de Vidreres on es connecten l’N-II, l’autopista i la carretera C-35 que va de Maçanet a Palafrugell. Aquest enllaç serà la culminació de l’últim tram desdoblat d’N-II de Girona cap al sud, el Sils-Maçanet, que està en obres des de finals de desembre. Té un pressupost de gairebé 17 milions d’euros.

L'enllaç va al final d'aquest tram al que es va posar la primera pedra ara fa un mes i que no s'acabarà fins d'aquí a 40 mesos.
L’enllaç va al final d’aquest tram al que es va posar la primera pedra ara fa un mes i que no s’acabarà fins d’aquí a 40 mesos.

Aquest enllaç és necessari per canalitzar millor el cabal de trànsit de l’autopista cap a la futura N-II desdoblada (A-2) un cop s’acabi l’últim tram en obres al sud de Girona; el Sils-Maçanet. Els treballs en aquest sector de carretera de poc menys de 3 quilòmetres van començar aquest mes de desembre sense tenir el projecte de l’enllaç aprovat perquè tampoc hi ha pressa; es calcula que el Sils-Maçanet no estarà acabat, si no hi ha retards, fins el mes d’abril del 2018.

L’enllaç de Vidreres -que en realitat són dos- serà el nus final amb el que l’estat donarà per acabada la conversió de l’N-II en autovia de Girona cap al sud perquè ja ha dit que no té intenció de continuar eixamplant fins a Tordera perquè no hi ha diners. Com a molt, a partir d’aquí arreglarà la carretera actual i s’havia dit que es planejava un eix interior que transcorreria paral·lel a l’autopista.

El projecte que ara s’ha aprovat, a part de remodelar l’enllaç actual de Vidreres porta associat un segon enllaç al sud d’aquest, a la zona coneguda com Can Cartellà, que comportarà també millores a la carretera per eliminar els accessos directes a les propietats. Es farà amb dues vies de servei paral·leles a l’autovia. Una d’aquestes vies serà la pròpia N-2 actual, que s’arreglarà, i a l’altre costat faran un vial nou. Tindran dos carrils, un per sentit, de tres metres i mig.

Tot plegat té un pressupost de 16’6 milions d’euros. Ara falta que les obres es licitin.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s