Hi haurà canvi del servei d’ambulàncies a comarques de Girona?

El transport sanitari de les comarques de Girona podria canviar de mans. És el que es desprèn de la primera valoració de les propostes que s’han presentat al concurs que servirà per adjudicar el servei pels pròxims sis anys. Transport Sanitari de Catalunya (TSC) obté una puntuació superior que l’empresa que està prestant el servei ara, el Consorci del Transport Sanitari Regió Girona (CTSC) perquè ha presentat una proposta econòmica més baixa. Qui es quedi amb el concurs s’haurà de quedar també amb els 435 treballadors que estan fent el servei en aquests moments.

Imatge: http://www.tscambulancies.com/
Imatge: http://www.tscambulancies.com/

En la valoració tècnica les dues empreses obtenen una puntuació similar (el Consorci surt més ben valorat en el transport no urgent i el TSC en l’urgent) però l’oferta econòmica del Transport Sanitari de Catalunya per al transport urgent (que es fa a tot el territori sota la marca del SEM) és un milió més baixa que la del Consorci i en el transport no urgent, cada trajecte del TSC és 2 euros més barat que el que la proposta que ha presentat qui presta actualment aquest servei.

El responsable del transport sanitari de la UGT, Ramon Vilella, diu que l’economia mana i que si no hi ha cap sorpresa d’última hora, a les comarques de Girona hi haurà canvi però recorda que, per llei, la nova empresa està obligada a quedar-se els 435 treballadors que ara mateix fan la feina a la demarcació. Això, segons Vilella, farà que l’usuari no n’hagi de sortir perjudicat a menys que el nou prestador del servei vulgui fer canvis a les rutes.

Les dades són provisionals i podrien variar si es detecta que l’oferta econòmica de TSC és anormal o inassumible. Ara mateix, el Consorci té una seixantena d’ambulàncies per fer el transport urgent i gairebé 90 per al transport programat. Es desconeix quina dotació d’ambulàncies ha presentat Transport Sanitari de Catalunya, una empresa creada l’any 2000 i fortament implantada a la província de Barcelona.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s