Baixa un 19% el nombre de cabirols caçats a Girona el 2014

El nombre de cabirols morts a comarques de Girona va baixar un 19% el 2014. És la primera vegada que la xifra baixa des que se li fa un marcatge per evitar els danys en l’agricultura. Segons els Agents Rurals, la pressió contra aquest animal dels últims anys està donant fruits però alerten que no es pot baixar la guàrdia perquè si la població se surt de mare també podria tenir efectes a la carretera.

Imatge: gencat
Imatge: gencat

El 2008 encara es van matar menys cabirols que senglars, daines o muflons a comarques de Girona però des de fa cinc anys és la segona espècie de caça major en nombre d’exemplars abatuts i ha començat a ser un problema. A la Garrotxa, és una amenaça per determinats conreus (alguns pagesos han desistit de plantar determinats conreus) i els propietaris forestals també han posat el crit al cel i han demanat que se’l combati com el senglar pels estralls que causa, sobretot, en els plançons més joves.

El 2014 se’n van abatre 558, lluny dels 690 que es van matar el 2013; de moment, la xifra màxima. El cap dels Agents Rurals a comarques de Girona, Ignasi de Dalmases diu que els efectes de la pressió dels últims anys han portat a una estabilització de la població però diu que no es pot baixar la guàrdia perquè, a part dels efectes al camp i als boscos, podria tenir molta incidència en els accidents de trànsit com passa amb el senglar.

Ara mateix, hi ha cabirol a qualsevol punt de comarques de Girona però la colònia és més important a la Garrotxa, a la Selva i a l’Alt Empordà, on es van alliberar animals al Cap de Creus als anys 90.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s