L’aeroport de Girona tornarà a créixer el 2016

Girona no tornarà a ser mai més l’aeroport principal de Ryanair a Catalunya però sí “un número 2 molt fort”. Ho ha dit el màxim responsable de la companyia irlandesa, Michael O’Leary, que ha confirmat que aquest any hi tornarà a haver descens de passatgers (1’5 M, 200.000 menys que el 2014) però que de cara al 2016 començarà la remuntada.

Foto: Aeropuertos.com
Foto: Aeropuertos.com

Evidentment, difícilment es tornarà a fregar els 5 milions com durant els anys d’anar a fer cafès a Roma i tornar però O’Leary veu factible estabilitzar-se a l’entorn dels 2 milions d’usuaris i, si s’equivoquen, acostar-se a 3. El creixement podria començar el pròxim hivern (octubre-març) quan rebin els nous avions i, segons O’Leary, ja hi ha converses amb la Generalitat. Les voldrà confirmar la Generalitat o seguirà de mutis com fins ara?

Ara mateix, la flota que té a Girona la companyia de l’arpa la formen només 5 avions i això dóna pel que dóna. Aquesta campanya d’estiu hi haurà 36 destinacions des de Girona. Són 13 menys que l’estiu del 2014. Es perd la connexió amb Finlàndia i Suècia però hi ha la voluntat de potenciar freqüències amb Roma i Brusel·les.

O’Leary ha criticat el model de privatització d’AENA pel que aposta l’estat (és més partidari de privatitzar aeroport per aeroport) i ha dit que si les taxes pugen els trànsits cauran. Tot i que les taxes estan congelades fins el 2015, O’Leary no es fia del govern. I qui li pot portar la contrària?

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s