El parc eòlic de Ventalló i Viladamat, a un pas de ser història

El parc eòlic que l’empresa Enel Green planejava fer a Ventalló i Viladamat és a un pas de quedar definitivament enterrat. La Generalitat ha dit extraoficialment als municipis que l’empresa es fa enrera però els opositors -que han portat el projecte als tribunals- no pensen retirar el recurs fins que la renúncia sigui per escrit i estigui publicada al DOGC.

Imatge: Enel Green Power
Imatge: Enel Green Power

La Generalitat va autoritzar la instal·lació de 10 molins de vent al Puig Segalar, entre Ventalló i Viladamat (5 a cada poble) el 2011 però aquests dos municipis, els d’Albons, la Tallada i Bellcaire -també afectats- i l’associació Salvem Terraprim hi van al·legar en contra, van presentar un recurs d’alçada al Conseller d’Empresa i Ocupació i, després de sentir-se ignorats per l’administració catalana, van presentar un recurs contenciós administratiu al TSJC perquè sigui la justícia qui es pronunciï.

Amb el procediment judicial en marxa, la Generalitat els ha comunicat verbalment que Enel Green es fa enrera i que l’autorització administrativa que va rebre es convertirà en paper mullat. L’advocat de Salvem Terraprim, Eduard de Ribot diu que el projecte està “tocat de mort des de l’inici” però assegura que no es faran enrera fins que la defunció sigui oicial. Això vol dir que “la renúncia al projecte de la promotora (Enel Green) estigui per escrit” i que es “publiqui al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC)” que la autorització administrativa queda sense efecte.

Al·legacions | El territori al·lega que el parc no pot ser rendible de cap manera perquè les medicions de vent que es van fer eren de Portbou i no de Ventalló o Viladamat, que els impactes mediambientals són “severs” i que no s’han estudiat alternatives realistes (el Montgrí, que n’era una, és parc natural). També asseguren que amb el soterrament de la línia d’evacuació fins a Bellcaire per La Tallada i el marc regulatori actual de les energies renovables han acabat de desquadrar els números.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s