L’aeroport de Girona tindrà servei de falconeria permanent a l’estiu

Qui diu que els sindicats no tenen força? Avui, els de l’aeroport de Girona han denunciat que falten falcons i falconers per fer fora els ocells de la pista i evitar que dificultin l’enlairament i aterratge dels avions. Diuen que AENA té un servei contractat dos cops per setmana però que les aus tenen la mala costum de presentar-se sense avisar i, a vegades, quan arriben no hi ha ni falcó ni falconer. És el que va passar, per exemple, aquest estiu quan unes gavines van ocasionar desperfectes a un avió que es va passar dos mesos a l’hangar.

parabuteo_unicinctus_takeoff
parabuteo_unicinctus_takeoff

Després d’escriure la notícia i difondre-la als quatre vents, AENA ha reaccionat. Ha reconegut que, en això tenen raó i que, de cara a l’estiu (quan el problema de les aus es veu que és més important) tenen previst que hi hagi un servei de falconeria permanent.

Però la felicitat no és completa pels sindicats de l’aeroport. Denunciaven que un extintor de 250 quilos d’un dels camions de bombers no passa revisió des del 2012, que els neumàtics d’un altre dels camions demanen clemència i que fa uns mesos el vent va tirar a terra un mur i que encara no ha estat reconstruït. Aquí no se n’han sortit.

Segons AENA, el mur provisional compleix totes les normes de seguretat per esperar el definitiu i nega que el material no estigui en bon estat. Tot ha superat les revisions -argumenten verbalment- i la dotació de camions és superior a la que necessita un aeroport d’aquestes dimensions.

El sindicats també han expressat la seva preocupació per la lenta caiguda de passatgers de les instal·lacions de Vilobí i ho atribueixen a la poca perícia comercial d’AENA. Diuen que si la Generalitat és capaç de captar vols per l’aerport d’Alguaire, per què Girona no pot deixar de ser Ryanairdependent?

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s