La venda de pisos i cases creix lleugerament

El mercat immobiliàri va donant alguna senyal de vida però encara molt dèbil. La venda de pisos i cases va créixer un 11’4% a comarques de Girona el 2014. 9 de cada 10 transaccions es van fer amb edificis de segona mà i un 35% dels compradors eren estrangers; la majoria residents aquí. De tota manera, ara es ven la meitat que el 2007 i una tercera part que el 2006 i el 2005. I, a més a més, aquestes xifres tenen lletra petita.

Imatge Revellin Blog (CC) https://www.flickr.com/photos/revellin/
Imatge Revellin Blog (CC)
https://www.flickr.com/photos/revellin/

Segons el Ministeri de Foment, el 2014 es van tancar 8062 operacions de compravenda. Això suposa el millor registre dels últims 4 anys tot i que, segons el president del col·legi d’Apis de comarques de Girona, Ramon Corominas, els números estan condicionats.

Diu Corominas que moltes d’aquestes vendes són “avançades”; gent que ja tenia previst comprar i que ha decidit fer-ho abans de tancar l’any perquè el 2015 la fiscalitat puja. Corominas adverteix que per comprovar si les dades de 2014 són tendència s’haurà d’esperar als resultats dels dos pròxims trimestres.

El 87% de les operacions han estat compravendes de vivenda lliure de segona mà i l’import mitjà ha quedat fixat en els 155.218 euros, pràcticament el mateix que l’any passat. El 30% del que s’ha venut eren cases i el 70% pisos.

Girona ciutat, Roses, Empuriabrava i Lloret de Mar (en general, la Costa Brava) han acaparat la majoria de transaccions. Un 35% de les operacions les han fet estrangers, gairebé tots amb residència aquí.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s