El camí de ronda de la Costa Brava ja es pot regalar

Acaben de parir el primer producte turístic que explota el camí de ronda de la Costa Brava i el massís de les Gavarres. Una empresa organitza estades en les que proporciona mapa i GPS amb les rutes senyalitzades i comentades, allotjament en hotels de diferent gama, transport de maletes d’hotel en hotel per anar lleugers d’equipatge mentre caminem i guia sobre el terreny, si convé. Està molt pensat pels europeus amb poder adquisitiu alt o mig però -com si ho estés veient- em fa l’efecte que solucionarà molts Reis, aniversaris i bodes de plata… I perquè tot quedi tal i com ho hem trobat o millor, l’empresa (Triptek Solutions) destinarà l’1% dels beneficis a la conservació del territori. I això no existia?, us preguntareu. Doncs es veu que no.

Pantallassu de la web.
Pantallassu de la web.

Són dues rutes que es poden fer en 2, 3 o 8 dies. Una va de Sant Feliu de Guíxols a Begur, fa 43 quilòmetres i transcorre per la costa. L’altra és circular, de 140 quilòmetres, amb inici i final a Girona i travessa Gavarres, plana del Gironès, el massís de l’Ardenya i la plana del Baix Empordà passant pel santuari dels Àngels.

Sí, ja sé que això els que som d’aquí ho podem fer a cop de Wikiloc, Runtàstic, Endomondo o amb mapa, mamant-nos el dit i aixecant-lo per veure d’on bufa el vent però la guia-mapa de mà (12 €, Editorial Alpina) tenia molt bona pinta, amb ruta marcada, toponimia de la zona actualitzada i recomanacions per escarxofar-se en terrasses i platges.

Si voleu la ruta al GPS es pot agafar el que ells anomenen Free Pack. Pagues 43 € i tens guia de mà, guia en GPS, samarreta tècnica commemorativa, Buff i mandangues d’aquestes que agraden tant.

Si voleu anar més enllà, us munten el viatge amb els hotels disponibles tot l’any i tres tipus de tarifes. La ruta curta surt per un màxim de 289 € (es pot fer per menys) i la circular té un topall màxim de 489 € (també es pot fer per menys). Són preus assegurats durant tot l’any. També us gestionen la nit d’hotel prèvia a la sortida i una per descansar després d’acabar si sou del morro fi. Així mateix, us recullen a l’estació o l’aeroport i us hi tornen a portar. Això s’ha d’afegir al cost de ruta+nits.

De moment, el web és en català i castellà (www.camideronda.com) però properament la faran en altres idiomes perquè això està pensat per països amb molta més tradició de senderisme i més calers que aquí. El responsable de Triptek Solutions, Daniel Punsetí, diu que a França hi ha 15 milions de senderistes, a Alemanya són 40 (diu que són dades oficials) i que, d’aquests, 12 milions planifiquen les seves vacances en funció de les rutes que volen fer i 6’5 milions volen fer rutes fora del seu país. Als Estats Units la xifra de senderistes també és monstruosa. I no es tracta de motxil·lers sinó de persones que poden arribar a gastar-se de 10 a 150 euros diaris extra, viatge a part.

Segons Punsetí, és un producte vàlid per qualsevol època de l’any però, sobretot, per fora de temporada (a l’estiu fa molta calor i heu de pensar que les nostres tardors o hiverns són estiu per un noruec) i pensat per qui vol anar a caminar però també disfrutar del paisatge i la gastronomia perquè hi ha vida més enllà de les Salomon i el bastonet. Estic pensant en canyes en terrasses a primera línia de mar, entrecots i filets de vedella de Girona, bon vi, gambes de Palamós, arròs de Pals i peixitu que no falti…

Sembla que m’hagin pagat alguna cosa, no? M’han regalat una motxil·la però hagués escrit el mateix sense aquest suborn perquè la idea em sembla molt bona.

Si us decidiu a fer-la, aquests són els llocs de menjar dels que he fet ressenya que us queden a prop. Kosa Bistro, La Menta, Vicus, Antic Casino.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s