Medinyà, una mica més independent

El Parlament ha aprovat seguir endavant amb la segregació de Medinyà de Sant Julià de Ramis amb els vots de tots els partits polítics llevat de Ciutadans, que s’hi ha oposat, i el PP, que s’ha abstingut. Ho farà possible una llei que s’ha de redactar en breu.

Sense títol

El text de la proposició de llei que ha de permetre que Medinyà torni a ser indepdent ha estat promogut per Iniciativa per Catalunya Verds i recorda que va deixar de ser municipi el 1972 i que tot i que no compleix els requisits mínims de població ni de distància amb Sant Julià de Ramis que fixa la norma, mereix ser tractat a part amb “una llei singular”.

La proposició de llei que s’ha portat avui a votació recull que Medinyà té els serveis municipals necessaris, la viabilitat econòmica dels dos municipis està assegurada -segons un informe fet per la UdG- i hi ha un acord de ple del 2011 al que van donar suport tots els partits presents al municipi (PSC, CiU, ICV, SI, UDM).

El diputat d’IC, Marc Vidal, l’encarregat de defensar la proposició de llei, diu que Medinyà “no ha crescut com un bolet a l’ombra de Sant Julià i ara es vol fer gran. Medinyà sempre ha tingut personalitat pròpia”.

A l’octubre, el Parlament ja va instar el govern a fer una llei per promoure la i segregació de Medinyà que havia d’anar en paral·lel a la llei de governs locals però Iniciativa ha decidit presentar un text perquè el més calent és a l’aigüera i la legislatura d’acaba.

El nou municipi, de 850 habitants, (si el procés acaba a bon port) tindrà 7’6 kms quadrats (Medinyà i els nuclis de Tomet, Vall-llobera, Lladrers i Santa Fe de la Serra) i naixerà malgrat la voluntat de Ciutadans, que avui ha presentat una esmena a la totalitat del projecte apel·lant a la racionalitat administrativa. El portaveu del PP ha reconegut que, malgrat la norma, Medinyà té una singularitat i s’ha abstingut. La resta de partits hi han donat suport.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s