Líders en ous ecològics

Girona va liderar l’augment de la producció d’ous ecològics a Catalunya el 2014. Dues de cada tres noves explotacions que es van crear l’any passat són d’aquí, on es concentra el 40% del sector. També segueix creixent el nombre d’explotacions que fan vedella, poltre i xai ecològic.

Pages2punt0
Pages2punt0

Estem parlant de números petits però d’un sector en expansió. Si el 2013 hi havia 6 granges d’ous ecològics a comarques de Girona, el 2014 es va tancar amb 16. Representen el 40% de les 38 que hi ha a tot Catalunya.

També va seguir augmentant les explotacions que fan vedella ecològica (n’hi ha 127, 5 més que el 2013) i va créixer un 17% les granges dedicades a la producció de carn de cavall (de 24 ha passat a 28) i carn de xai ecològic (de 29 a 34).

La superfície dedicada a l’agricultura ecològica segueix augmentant, un 7% l’any passat. Són 22.759 hectàrees; gairebé tot pastures, prats i farratges.

L’extensió dedicada al cultiu de vinya ecològica puja un 26% i l’olvera ecològica un 29% però hi ha molt poques hectàrees, encara. De vinya ecològica hi ha 179 hectàrees i d’olivera ecològica 108.

Segons l’estadística oficial de la Generalitat, a comarques de Girona hi ha més de 300 operadors dedicats al producte ecològic i gairebé la meitat (136) són activitats agroindustrials.

Anuncis

2 thoughts on “Líders en ous ecològics

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s