2.000 usuaris al dia el primer any de Rodalies

estacioLa nova línia ferroviària de Rodalies que connecta Girona amb el Maresme i la Selva (RG1) ha transportat 2.000 usuaris al dia el primer any de funcionament. La Generalitat no pensa tocar les freqüències actuals i aquest estiu tornarà ampliar el servei en cap de setmana.

La línia RG1 ha transportat 439.000 usuaris aquest any, cosa que dóna una mitjana de 2.000 al dia. Dos de cada tres passatgers tenien origen o destí a Girona i gairebé 600 a Figueres.

Solapant aquesta línia amb la que ja funcionava, la R11, el nombre de trens que paren en les estacions petites (Celrà, Bordils, Sant Miquel de Fluvià, Sant Jordi Desvalls) ha passat de 8 a 16, a Flaçà i Figueres se n’hi aturen 30 i a Girona, Sils, Caldes de Malavella i Maçanet són 31, cosa que fa que, a les estacions principals, hi hagi moments del dia amb una freqüència de pas d’un tren cada 30 minuts. Un autèntic servei de rodalia.

De moment, això no es tocarà, ha dit el secretari d’infrastructures i mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, que creu que, amb més promoció, les xifres de l’any vinent haurien de ser millors. Si això fos així, es podria reforçar algunes franges horàries.

El que ja és segur és que -com ja va fer l’estiu passat- la Generalitat estendrà el servei de rodalia al cap de setmana i augmentarà les freqüències entre Figueres i Girona els dissabtes i diumenges. També es tornarà a posar en servei el Sunny Rail, que connecta Figueres amb les platges de l’Alt Empordà.

Anuncis

One thought on “2.000 usuaris al dia el primer any de Rodalies

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s