Volen que la barrera del passallís no s’estigui tants dies baixada

És compatible la seguretat amb l’eficiència? Usuaris del passallís que comunica Sant Jordi Desvalls amb Flaçà reclamen més agilitat a l’hora d’aixecar la barrera que impedeix el pas dels vehicles quan l’aigua hi passa per sobre. Diuen que, en alguns casos, tot i no haver-hi aigua, han passat quinze dies fins que les han aixecat i que anar a fer volta costa molt de temps i diners. Els Mossos asseguren que apliquen el que ordena el Departament d’Interior.

La barrera de la discòrdia.
La barrera de la discòrdia.

Les barreres, una a cada costat, es van instal·lar a l’agost després que les últimes riuades van emportar-se un cotxe quan intentava passar.

Segons els Mossos, quan el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) envia un avís per pluges o desembassaments importants, els agents o l’ajuntament baixen la barrera i la fixen amb un cadenat. Fins que el CECAT no dóna l’avís per desactivat no es torna a obrir.

El passallís durant una de les últimes riuades. L'accés es veu a la part superior esquerra.
El passallís durant una de les últimes riuades. L’accés es veu a la part superior esquerra.

Però els usuaris habituals del passallís troben que el sistema no és eficient perquè moltes vegades les barreres segueixen baixades quan el perill, aparentment, ha passat. En aquests casos, un trajecte de 3 quilòmetres passa a ser, innecessàriament, de 24 si es volta per Verges o de 22, si s’opta per Celrà i Medinyà.

Fina Trullàs, usuària, explica que no s’oposen a la barrera perquè entenen que “és per seguretat” però reclamen que la barrera s’aixequi “quan l’aigua ja no passa per sobre” del passallís. De moment, amb un grup de pares de l’escola de Sant Jordi, han creat un grup de wattsapp per avisar-se i per coordinar-se a l’hora de demanar que s’aixequi la barrera.

Els Mossos argumenten que encara que no hi passi aigua, si la barrera està baixada és que hi ha algun avís generat però, ahir, sense anar més lluny, aquests usuaris –tips d’anar a fer volta- van aconseguir que l’aixequessin. Això sí, segons Trullàs, després de dues hores de “trucades al 012, a la comissaria de Girona, a la de La Bisbal i, finalment a l’Ajuntament”. També es queixen que ningú els sabia dir de qui era la responsabilitat de pujar la barrera.

De moment, en 8 mesos de funcionament de les barreres ja les han trencat més d’un cop. Hi ha qui té menys paciència que aquests pares.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s