La Pletera comença a desaparèixer

Voldria haver-hi estat present però la màquina periodística ens estaca més del que voldríem. En tot cas, celebro que les màquines avui hagin començat a carregar-se un dels paisatges més característics (però no per això més galdosos) de la meva infantesa; els carrers de la urbanització de La Pletera. No sé quantes vegades hi he aparcat el cotxe o la bicicleta per acostar-me a la meva platja de capçalera. Ho recordaré però no ho enyoraré. O això espero.

Avui la màquina ha començat a enretirar només una petita part de les tones i tones que s’hauran de treure. Diu la responsable del projecte, Àgata Colomer, que aquest abril amb prou feines treuran 6.000 metres cúbics i que durant l’estiu observaran com reacciona la zona recuperada. A partir del setembre ja no s’aturaran fins a tornar a convertir l’espai (el 2018) en aquells aiguamolls que hi havia quan, els anys 80, unes màquines com les que avui s’emporten el ciment, n’hi van començar a posar amb la pretensió d’edificar a primera línia de mar una urbaniztació amb sis illes de cases.

Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Torroella de Montgrí

La operació costa 2’5 milions d’euros i la majoria dels diners els aporta la Unió Europea.

Quatre dades

La Pletera va néixer el 1983 quan l’Ajuntament va declarar com a sòl urbanitzable uns solars a primera línia de mar entre la urbanització Els Griells i la bassa del frare Ramon. Tres anys més tard es va començar a construir el passeig, enterrant els aiguamolls amb tones i tones de runa. La crisi dels 90 va aturar el projecte quan només s’havia construït una de les sis illes de cases. Després de més d’un intent per reflotar el projecte (fins i tot es va parlar de fer-hi un hotel de 4 estrelles), el 2002 es va tornar a transformar el sector en no urbanitzable.

One thought on “La Pletera comença a desaparèixer

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s