La regulació de la immersió a les Medes, més flexible

La Generalitat és a punt de trencar el rígid sistema que regula la immersió a les illes Medes des de fa més de 20 anys. El nou document (es modifiquen 2 articles del Pla d’Usos actual) proposa que els centres s’administrin un contingent màxim d’immersions a l’any segons demanda però estableix un topall per dia i boia i diferencia quines zones es poden explotar més i quines menys, seguint criteris mediambientals i biològics. La proposta és a exposició pública perquè s’hi puguin presentar al·legacions. Si els centres aprofiten bé totes les possibilitats del reglament, el nombre d’immersions pot superar les que s’han fet les últimes temporades.

medes
Fins ara, el Pla d’ús i gestió de les Medes donava als centres de submarinisme 50 immersions per dia i boia independentment de si era temporada alta o baixa i 10 zones d’amarratge i 11 boies. Ara, segons el text que s’ha portat a exposició pública, seran 12 zones i 14 boies.

Es crea una nova boia a la zona coneguda com el Guix, una altra a la roca de les Ferranelles i s’instal·la una boia a la zona Nord de la cova de la Vaca que no es pot fer servir simultàniament amb la que hi ha al sud d’aquest espai. A la cova del Dofí tampoc es pot simultanejar les dues posicions.

Hi ha una altra servitud; malgrat que els centres gestionen el seu contingent a conveniència, no es poden sobrepassar les 45 immersions per boia i dia i tampoc es pot superar el topall màxim d’immersions previstes per cada zona. Aquest número, que va de les 2000 immersions a l’any fins a gairebé 9.000 s’ha establert en funció de l’estat de conservació del fons marí, del que se n’ha fet un estudi previ.

quadre medesSi els centres aprofiten el màxim d’immersions permeses, al final de l’any se’n podran fer 77.000. Els últims anys, el nombre d’immersions rondava les 60.000. Més que del número, els centres es queixaven de la rigidesa del contingent, que tractava igual la temporada alta que la baixa.

Anuncis

One thought on “La regulació de la immersió a les Medes, més flexible

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s