“La Generalitat vol fer de les Medes un parc subaquàtic”

La IAEDEN i l’Associació de Naturalistes de Girona diu que la Generalitat vol convertir les illes Medes en “un parc subaquàtic”. Les dues entitats demanen a l’administració que aturi la modificació de les normes per fer-hi submarinisme i que, en comptes de permetre un augment de les immersions, les redueixi per seguir preservant la zona.

Imatge: ANG
Imatge: ANG

Els naturalistes diuen que l’informe que acompanya la proposta de modificació del Pla d’Usos de les Medes evidencia que hi ha una millora del fons marí i de les espècies de la reserva però asseguren que el punt de partida era molt dolent, que encara no s’arriba al punt òptim i també adverteixen que encara hi ha espais i espècies que estan en regressió degut a un excés d’activitat subaquàtica. És a dir, conclouen, la zona s’està recuperant però encara no està recuperada.
Els ecologistes no estan en contra de què els clubs s’administrin la quota però qüestionen el nombre d’immersions que s’ha assignat a cada zona i que s’hagin ampliat les zones. Diuen que cal un estudi per determinar quantes immersions pot suportar cada espai i tenir clar quins indicadors s’han de mirar per veure si les immersions han d’augmentar o disminuir.
Segons el seu criteri, no hi ha res que justifiqui l’augment del nombre d’immersions que permet el nou sistema que es proposa (ara mateix se’n fan unes 60.000 a l’any i amb el nou sistema es pot arribar a 77.000), creuen que a l’estiu pot haver-hi molta més pressió de submarinistes que ara i que l’impacte que pot tenir aquest augment sobre les Medes és molt incert. També qüestionen la capacitat de controlar que té la Generalitat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s