Aigua assegurada

Un estiu més sense l’aigua com a conflicte gràcies al cel! Les pluges de l’últim mes i mig asseguren reserves suficients als pantans per afrontar l’eternament ajornat debat de l’aigua amb calma durant un any llarg… si volen. Tant els emabassaments del Ter com el de Boadella i Darnius freguen el ple absolut i això és car de veure.

Reserves de Boadalla i Darnius a 14 d'abril de 2015 | ACA
Reserves de Boadalla i Darnius a 14 d’abril de 2015 | ACA

El de Darnius i Boadella és el que més reserves ha acumulat des de finals de febrer i ara mateix està al 96% de la seva capacitat. Segons l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), amb 59 hm3 d’aigua acumulats, l’aigua per beure i per regar està assegurada durant un any.

En l’última dècada, aquest pantà de la conca de la Muga (que no sol navegar en l’abundància) mai havia tingut tantes reserves en aquesta època de l’any.

El mateix passa als embassaments del riu Ter; Sau i Susqueda. Estan al 94% de la seva capacitat global (que són 398’26 hm3) i això és un 15% més que un any enrera i 20 punts per sobre de la mitjana dels últims 10 anys. Susqueda, el més gran, està especialment ple i frega el 98%. Sau té un 90% d’ocupació d’espai.

Ara mateix, l’ACA desembassa 10 m3/s al Ter i 0’27 m3/s a Boadella i Darnius però no s’està fent un desembassament excepcional per alliberar espai perquè no s’esperen pluges importants els pròxims mesos (si n’hi hagués, obririen més les comportes per evitar que l’aigua passés per sobre de la presa) i es gastarà molta aigua en la campanya d’estiu.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s