Unió de Pagesos denuncia Carrefour per vendre llet per sota de preu de cost

Unió de Pagesos ha passat de les paraules als fets i ha presentat denúncia contra Carrefour a la Generalitat per haver venut llet per sota de preu de cost. Segons el sindicat agrari, a l’establiment que aquesta cadena té a l’Escala hi havia briks a 29 cèntims d’€ quan -apunten- des de la campanya 2011-12, el preu que han rebut els ramaders no ha baixat de 0’302 €/l i en aquesta última campanya ha estat de 0’327 €/l.

Foto de www.osona.com
Foto de www.osona.com

En un comunicat que han emès aquesta tarda també asseguren que el preu mitjà de venda del brik entre 30 de març i 5 d’abril (citant dades del Ministeri d’Economia) es va situar als 53 cèntims.

El responsable de la llet d’Unió de Pagesos, Joan Guitart, diu que és difícil acabar traient-ne alguna cosa a curt termini “perquè diran que l’han comprat molt barata” a França i “serà difícil demostrar-ho davant d’un jutge” però recorda que la Comissió Nacional de Mercats i Competència acaba d’imposar una multa de 88 milions d’euros a 9 empreses del sector lleter per pactar preus durant 13 anys. Aquesta era una altra de les denúncies històriques dels ramaders.

“És evident”, al seu entendre, que “hi ha una voluntat clara de rebentar els preus d’aquí, la indústria d’aquí i els pagesos d’aquí”. “A França només li interessa el nostre mercat”, ha afegit Guitart. El sindicat recorda que el 93% de la llet que es ven a l’estat està controlada per la gran distribució i que la llet és el principal producte reclam juntament amb l’oli. Que tiri la primera pedra qui no ha entrat mai a un súper perquè tenien la llet barata.

Guitart es queixa de “la passivitat dels polítics d’aquí” i ha posat l’exemple d’Itàlia, “que, tampoc produeix tota la llet que necessita”, com Catalunya, però que el brik de llet “té el preu que ha de tenir”. Diu Guitart que no és la primera denúncia que presenten al Departament d’Empresa i Ocupació i tampoc és la primera vegada que denuncien pràctiques presumptament il·legals en les reunions periòdiques que tenen amb la Generalitat.

One thought on “Unió de Pagesos denuncia Carrefour per vendre llet per sota de preu de cost

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s