Risc de “fallida” si no es pot construir en determinats sectors de Platja de Pals

L’equip de govern de Pals (CiU i Junts per Pals) ha contestat a cop de comunicat els que el critiquen per permetre al nou POUM la construcció de més de 2.000 habitatges als sectors Jonquers, Puig Pedrós, Interpals, Pals Mar i Rodors; una zona de dunes i pinedes a tocar del mar d’un alt valor ambiental. En síntesi, el document diu que els números que han sortit no són correctes, que el que volen és preservar les dunes i pinedes i que estan obligats a permetre-hi la construcció de cases per no haver d’indemnitzar els propietaris d’aquests terrenys i que això porti l’Ajuntament a la fallida.

Foto: www.pals.cat
Foto: http://www.pals.cat

En el comunicat -de poc més de dues pàgines- diuen que les xifres que s’han donat “no s’ajusten a la realitat”. També neguen que la urbanització d’aquestes zones comporti “la desaparició” de les pinedes. Al contrari, diuen que el que es vol és posar al dia el que preveia el planejament obsolet de l’any 1986, “ocupant menor superfície”, “agrupant les cases a les parts baixes de les vessants” o “integrant les pinedes més valuoses en la trama urbana”.

I tot això, asseguren, amb la “obligació legal” d’ajustar-se a la llei perquè “sinó el POUM no podria tirar endavant”. Per tant -remarquen- “és fals que es faci un POUM d’esquena al planejament territorial”.

De tota manera, adverteixen, “si l’ajuntament decidís tramitar aquest POUM atenent a la petició de de desclassificar aquests sòls urbanitzables, el més probable és que hauria d’indemnitzar els propietaris” afectats i això “ben segur provocaria la fallida d’aquest consistori i durant molt de temps el poble de Pals ho hauria de lamentar, doncs no podria donar ni els serveis mínims obligatoris i, al final, es perjudicaria a les persones”.

En el comunicat també es recorda que el POUM encara no és definitiu, que encara s’està tramitant i que no podrà ser aprovat si, com diuen els que el critiquen, vulnera les lleis urbanístiques o la de creació del Parc Natural del Montgrí, les Medes i el Baix Ter.

Finalment, acusen els polítics de l’oposició (també hi ha una plataforma veïnal que critica) de buscar “la confrontació” per “guanyar un grapat de vots mal comptats al preu que sigui”.

Anuncis

One thought on “Risc de “fallida” si no es pot construir en determinats sectors de Platja de Pals

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s