Més autònoms muntant cooperatives

Es dispara el nombre d’autònoms que munten cooperatives. Per primera vegada superen als afiliats al règim general de la seguretat social, que era el predominant en el treball associat. Segons el president de la Confederació de Coopertives, darrera d’aquestes xifres s’hi amaga una voluntat de casar ideològicament feina i model de vida.

Font: CoopCat
Font: CoopCat

El 2012 hi havia 222 cooperatives a comarques de Girona que donaven feina a 3649 treballadors i el 53% estaven afiliats al règim general. El 2014 es va tancar amb 18 cooperatives més i 3.995 treballadors, dels quals, el 53% estaven afiliats al règim d’autònoms.

A Catalunya els autònoms treballant en cooperatives només representen el 31%. El president de la Confederació de Cooperatives de Catalunya, Perfecto Alonso, diu que, tot i que la llei concursal dificulta que empreses fallides acabin en mans dels treballadors constituïts en cooperatives, la crisi sí que ha provocat que cada cop hi hagi més gent que aposti per un altre model empresarial.

Un canvi transversal, segons Alonso, que implica des de mecànics fins a arquitectes. De fet, el 90% de les cooperatives creades entre 2012 i el 2014 són de treball associat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s