La recuperació dels aiguamolls de La Pletera pinta bé

Les primeres cates fetes a la Pletera per veure com està el substrat de la zona que es va enterrar per fer la urbanització (i que ara es treurà) han deixat contents els tècnics.

Foto: Ajuntament de Torroella de Montgrí
Foto: Ajuntament de Torroella de Montgrí

S’han fet 17 cates i s’ha arribat a la conclusió que la majoria del material que es va fer servir són còdols i sorres, cosa que ajudarà a treure-ho sense fer malbé el substrat argilós original de sota i, a més, se’n podrà treure algun benefici.

Diuen els experts que els llims de sota s’han conservat prou bé -excepte en algunes zones on el pes del material que tenien a sobre els ha compactat- i això fa pensar que serà fàcil que la vegetació pròpia torni a brotar.

Aquestes mostres s’han pres en les 5 illes que s’han de desurbanitzar. No s’ha comprovat, en canvi, com està el subsòl de la zona on hi ha passejos. Aquí es tem que la regeneració no sigui tan senzilla perquè han tingut runes i obra a sobre.

A partir d’aquesta setmana, les màquines entraran a fons en la tercera illa, on es treuran 6.000 m3 de terres d’una zona que fa 4.300 m2. El terreny es rebaixarà uns 70 cms i aquest espai s’hi faran proves durant el que queda de primavera i l’estiu per veure com s’ha d’encarar el gruix de l’operació, a partir de la tardor.

En una part d’aquest terreny no s’hi farà res per veure la capacitat de regeneració espontània. En una altra, la capa de llims es llaurarà per oxigenar-la i en una altra part s’hi estendrà terra vegetal.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s