President de l’Audiència de Girona: hi ha empreses en perill pel col·lapse del jutjat Mercantil

L’economia de Girona “perilla” per l’absència d’un segon jutjat mercantil. Ho diu el president de l’Audiència de Girona, Fernando Lacaba, que denuncia que hi ha moltes empreses viables que podrien tenir futur i es podrien salvar molts llocs de treball amb una resolució de concursos de creditors més àgil i efectiva. Lacaba diu que ho ha demanat dos cops “a Madrid” i que ho seguirà reclamant perquè la situació és “escandalosa”.jutjats-girona2

A Girona només hi ha un jutjat mercantil i mentre els concursos de creditors van a la baixa a gairebé tot Catalunya aquí han pujat un 127% i és el segon any que creixen. Si tenim en compte que són procediments llargs, el col·lapse és important.

El president de l’Audiència de Girona, Fernando Lacaba, diu que ha demanat dos cops la creació d’un segon jutjat i que ho tornarà a fer perquè hi ha en joc la salut de l’economia de Girona. Segons Lacaba, amb una justícia més ràpida, moltes empreses i molts treballadors se’n podrien sortir. “Em consta que hi ha empreses que podrien canviar de mans, salvant els llocs de treball, però les empreses necessiten un calendari curt”, ha afegit el magistrat.

També hi ha problemes de saturació al jutjat social tot i que els processos per acomiadaments han passat de trigar un any a resoldre’s en tres o quatre mesos. Amb tot, el president de l’Audiència de Girona diu que s’està tramitant una reforma de la llei orgànica del poder judicial que permetrà que un jutjat extengui la seva jurisdicció a tota la província.

Això farà possible que el jutjat social de Figueres assumeixi casos d’altres punts. Ara només resol conflictes de l’Alt Empordà. És a dir –ha puntualitzat Lacaba- “hi hauria quatre jutjats socials a les comarques de Girona però un tindria seu a Figueres”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s