Seabird torna a demanar fer prospeccions a prop del Cap de Creus

L’empresa Seabird Exploration ha ressucitat -amb el vist i plau de l’Estat- el projecte per fer prospeccions marines a només 13 kilòmetres del cap de Creus. Les entitats ecologistes hi han tornat a presentar al·legacions perquè diuen que els riscos que comporta segueixen sent molt importants.voyager-front

El 2011, aquesta empresa va presentar una petició per buscar petroli i gas en una zona del golf de Lleó de 37.000 km2 però el permís del Ministeri de Medi Ambient, Rural i Marí es va acabar arxivant perquè no va presentar a temps la documentació necessària.

Però Seabird ha demanat la possibilitat de reprendre-ho i l’Estat li ha donat l’ok i ha restringint la fase d’informació pública a un número reduït d’administracions i entitats interessades.

Aturem Prospeccions, que agrupa 19 entitats catalanes, ha tornat a presentar al·legacions perquè diu que el projecte actual planteja els mateixos problemes que el que es va arxivar. Enric Cortiñas, portaveu de l’Associació de Naturalistes de Girona, diu que a part d’ocasionar un greu perjudici a la fauna i la flora de la zona, també afectarà la pesca.

La zona de cates més pròxima a la costa és a només 13 kilòmetres del Cap de Creus i a 30 de Menorca. El sistema de prospecció consisteix en fer descàrregues d’aire comprimit per fer una mena d’ecografia del fons marí i determinar quines zones són susceptibles de tenir gas o petroli.

En una segona fase ja s’hauria de muntar una plataforma per confirmar o descartar el que ensenyi el mapa de fons. Si es confirmés que hi ha reserves suficients, en una tercera fase ja es muntaria una plataforma de grans dimensions per començar l’extracció.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s