Kayak pel Ter

Pares de remar, derives, calles i reflexiones.
Pares de remar, derives, calles i reflexiones.

Si no heu anat mai a fer kayak pel riu Ter ja tardeu. És una experiència altament recomanable i és una gran alternativa d’oci, per exemple, en dies de tramuntana perquè el riu queda a una cota més baixa, l’aire passa per sobre i també hi ha la protecció dels arbres.

El dia que hi vam anar era un d’aquests. No feia molta tramuntana però molestava prou. El riu, en canvi, era un oasi de pau. Hi vam anar amb la gent de Kayak del Ter. En Roger ens va explicar les quatre nocions bàsiques per dominar l’embarcació i cap a l’aigua.

Hi ha dos trams navegables. De Sobrànigues fins a Colomers i de sota la presa fins a Verges. Nosaltres vam fer aquest últim tram d’uns 7’5 kms. La corrent et porta i pràcticament no has de fer palades. És més un exercici de direcció.

Coordinar-se no és fàcil. Al principi dones unes quantes voltes però acabes agafant la pràctica.
Coordinar-se no és fàcil. Al principi dones unes quantes voltes però acabes agafant la pràctica.

Anàvem 3, inclosa una nena de 7 anys i vam completar el trajecte en dues hores i mitja. T’hi pots estar més i parar, fins i tot. L’horari te’l marques tu perquè no et venen a buscar fins que no truques.

Cal anar en banyador, portar esportives o escarpins i anar protegits amb crema i una gorra.

Ni vam bolcar (tampoc hagués passat res perquè hi ha mig metre de làmina d’aigua) ni la corrent ens va portar on no volíem. Vam veure tortugues parant el sol (malhauradament, moltes de Califòrnia) que s’amagaven a la que ens sentien, vam divisar abellerols (són fàcils de reconèixer perquè tenen colors molt vius) i una carpa de dimensions considerables va saltar davant la proa un parell de cops. Llàstima que no teníem la càmera a punt.

Si voleu rematar la jugada jo us aconsellaria que us quedessiu a dinar a Colomers. Tot i que és un poble petit, té oferta variada.

Si voleu dinar en banyador mateix, la millor alternativa és La Llúdriga. Si voleu carns a la brasa, el Xalet. I si us hi voleu gastar més calers, el Cargolet.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s