És Farina de Girona espera una producció de mil tones de blat

És Farina de Girona ja té previsió per la collita de blats seleccionats d’aquest any. Segons l’associació de flequers artesans de comarques de Girona, preveuen recollir 1.000 tones de les varietats seleccionades (i, en alguns casos, recuperades en col·laboració amb l’IRTA) Valbona, Nogal, Dollar, Idalgo, Florence Aurora i Soisssons.blat

És una quantitat molt similar a la de l’any passat. També s’ha mantingut el nombre d’hectàrees plantades (307) però ha augmentat el nombre de productors adherits. De 22 s’ha passat a 24.

Amb aquest blat es farà la farina de km0 que nodrirà els flequers artesans perquè puguin elaborar pans ‘amb nom i cognoms’ que cada cop tenen més acceptació entre els clients, diu l’associació. Entre els pans més reconeguts hi ha el de la Tramuntana, que s’elabora amb una varietat de blat que només es planta als Aiguamolls de l’Empordà.

Aquest any, a l’Alt Empordà s’han sembrat 141 Ha, al Baix Empordà 91 Ha, al Pla de l’Estany 58 Ha i també se n’ha plantat a La Selva; 17 Ha. A diferència de la collita 2014, no hi ha hagut producció a la Garrotxa i al Gironès.

Per varietats, s’han plantat 88 Ha de Nogal, 72 Ha de Valbona, 54 Ha d’Idalgo, 43 Ha de Dollar, 30’8 Ha de Soissons i 19’8 Ha de Florence Aurora. Segons l’associació, la qualitat d’aquest blat és molt semblant a la de l’any passat.

Anuncis

One thought on “És Farina de Girona espera una producció de mil tones de blat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s