La fi de Vacamorta entra en compte enrera

El Tribunal Superior de Justícia (TSJC) ha posat en marxa el cronòmetre per fer el buidatge de l’abocador de Vacamorta. Diu que els treballs han de començar d’aquí a sis mesos i que, dos anys després, el paratge haurà de quedar tal i com era abans de convertir-se en abocador. La Generalitat recorrerà –com en totes les sentències en contra que ha tingut durant 15 anys- i diu que fan falta un mínim de 5 anys per fer aquesta feina.

L'entrada de l'abocador
L’entrada de l’abocador

El màxim tribunal català ha enviat un comunicat a la Generalitat instant-la a executar la sentència del mes de febrer del Tribunal Suprem, que posava fi a 15 anys de litigis i que deia que l’abocador era il·legal, que s’havia d’aturar i que el paratge havia de quedar tal i com era abans.

La Generalitat, que sempre ha litigat en contra del municipi i dels grups opositors a l’abocador, al·lega que és més gran el perjudici de traslladar els més de 2 milions de tones de residus que deixar-los on estan i, en tot cas, nega que aquest buidatge es pugui fer en el temps que fixa el TSJC. Però el tribunal entén que no és impossible i, per tant, li diu que ho faci.

En tot cas, l’administració ja ha encarregat un informe tècnic per saber com s’ha de fer el buidatge i quan li costarà. L’empresa que l’explotava, Restauració de Pedreres S.L. va dipositar una fiança de 5 milions d’euros. L’alcalde de Cruïlles, Salvi Casas, recorda que fa molts anys que batallen i celebra que ara, com a mínim, hi hagi un calendari.

Un lateral.
Un lateral.

L’abocador va posar-se en marxa l’any 2000 i va seguir funcionant fins fa uns mesos tot i tenir sentències en contra del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya el 2003, el 2006 i el 2009. Ara l’activitat ha cessat i està cobert per una capa de terra.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s