Girona 1 Zaragoza 4 |La segona mort d’un somni

Em considero incapaç de respondre amb cap certesa a la pegunta trending topic de la tarda: “què li ha passat al Girona?” I confesso que estic igual de sorprès que tots vosaltres després de veure com, per segona setmana consecutiva, el futbol es rebel·lava contra l’equip que, amb pocs recursos, una idea molt clara i molt d’atreviment ha seduït la categoria de principi a fi com feia temps que no passava. Res del que diré a continuació passa d’hipòtesi. Poden haver estat els nervis, el cansament físic i/o allunyar-se de l’estil de joc ambiciós que l’ha caracteritzat durant tot el curs els que han privat el Girona de l’ascens dues vegades consecutives amb tant acarnissament. Potser Machín també hi ha contribuït inconscientment inaugurant, precisament avui, les rotacions. No dic que Eloi o Cifu no necessitessin un descans ni que la derrota sigui imputable als que han entrat al seu lloc però ha fet la impressió que el trencament d’una actitud que gairebé ha estat dogma de fe durant les 43 jornades anteriors ha acabat enviat un missatge no desitjat (no calculat) del tipus… ep, avui tenim marge. Els psicòlegs poden dir-hi la seva. Tampoc podem passar per alt que al davant hi ha hagut un Zaragoza que ha tingut el mèrit de no ensorrar-se pel resultat del partit d’anada (0-3), que s’ha alimentat del neguit del Girona i que ha sabut aprofitar molt bé les jugades a pilota aturada. Però més enllà del desenllaç i de les lectures que se’n vulguin fer, avui hem tancat un curs futbolístic que hauria de ser recordat. El Girona no ha pujat però una part molt important d’aquesta plantilla serà a Primera l’any vinent. Per mèrits propis.

w_900x700_14200113gir-sar-459

GIRONA 1: Becerra, Lejeune, Richy (Mas 63’), Íñiguez, Aday, Juncà (Coris 45’), Granell, Pons, Jandro, Mata i Felipe (Sandaza 58’)

ZARAGOZA 4: Bono, J.Fernandez (Javi Alamo 84’), Cabrera, Mario (Ruben 82’), Vallejo, Rico, Dorca, Galarreta (Basha 74’), Pedro, Eldin i William José

GOLS: William José 18’ (p) / William José 33’ / Cabrera 43’ / J.Fernandez 67’ / Aday 73’

ÀRBITRE: Arcediano Monescillo. Grogues a Juncà, Pons, Aday, Mas.

8348 espectadors.

Granell hauria pogut estripar el fatídic guió al 12’ quan ha rebut una passada franca que li permetia encarar Bono però el defensa Cabrera li ha recuperat el terreny amb un parell de gambades i li ha tocat la pilota just quan volia definir amb l’esquerra. I la tarda s’ha començat a torçar al 17’ quan Mata ha comès penal en tocar una pilota amb la mà.

William José ha xutat a rebentar i l’esfèrica ha entrat com una exhalació per sobre del cap de Becerra. Aday podria haver empatat el partit (21’) quan ha xutat col·locat després de rebre una bona passada de Jandro –avui titular- però Bono ha blocat. L’acció ha nascut d’una bona lluita de Mata.

Al 27’, Richy ja ha tret sobre la ratlla una rematada de Cabrera però, al 33’, ningú ha pogut fer ombra a William José en una falta escorada al costat dret que ha tret Pedro. Quedava un munt i el Zaragoza ja havia tret la pica amb la que tenia la intenció de tirar a terra la resistència del Girona. I feia la impressió que encara no ho havíem vist tot. I ho hem confirmat quan Cabrera (43′) ha rematat de cap al fons de la xarxa una falta –ara a l’esquerra- novament executada per Pedro. L’eliminatòria estava empatada i el Girona ja no tenia més marge.

A la represa, el tècnic local ha rellevat Juncà (tenia una targeta) per Coris i, poc després, ja ha fet entrar Sandaza, que ha sortit revolucionat. Però el Zaragoza tenia el partit en un puny i Pablo Íñiguez ha hagut d’enviar a corner un xut d’Eldin des del costat dret de l’àrea. Sandaza (64’) ha intentat sorprendre Bono des del mig del camp però el porter del Zaragoza ha demostrat ser molt més fiable que el seu company Whalley (el porter de l’anada) i ha blocat amb comoditat.

Javi Fernández ha fet el 0-4 poc després (67′), enviant al fons de la xarxa una centrada de Rico des de l’esquerra que ningú ha aconseguit rebutjar. Ni Granell ni Aday han pogut impedir la progressió del lateral del Zaragoza ni cap dels centrals ha neutralitzat un Fernández que ha aparegut completament sol al costat dret de l’àrea. Feia 4’ que Richy, lesionat, havia hagut de cedir el lloc a Mas.

Curiosament, amb el 0-4 s’han vist els millors minuts del Girona; el Girona de sempre, vertical i decidit. Sandaza (71’) ha xutat amb l’esquerra des de la frontal de l’àrea una pilota enviada per Mata amb molta dificultat. Sí que ha vist porta Aday (73’), quan ha endreçat amb la dreta una passada creuada de Granell.

Al Zaragoza li han entrat els nervis i el Girona ho hauria pogut aprofitar (76’) en una contra que ha iniciat Becerra amb un servei amb la mà a la que Coris ha donat continuïtat i que Aday ha acabat transformant en ocasió manifesta de gol amb una passada de la mort a Pons que el migcentre del Girona ha rematat incomprensiblement fora. Estava a poc més de 3 metres de la ratlla de gol. Un parell de minuts més tard, Mata ha baixat una pilota molt difícil però el seu xut des de dins de l’àrea l’ha neutralitzat Bono.

En 5’, el Girona havia estat capaç de generar tres ocasions boníssimes de gol però només n’ha transformat una. Semblava que quedava temps de sobra per tornar a donar la volta a l’eliminatòria (el 2-4 el classificava) però l’ofici del conjunt aragonès ha fet que s’hagi jugat molt poc. Becerra ha pujat a rematar un corner quan quedaven 2′ pel final i, en la contra posterior, el Zaragoza ha enviat la pilota al pal d’una porteria que era buida.

Machín: “lo lógico y normal es que continue”

El tècnic del Girona, Pablo Machín, ha dit que, després de “ressorgir de les cendres”, el futbol havia tornat a ser cruel amb el Girona. Machín espera que la temporada no hagi estat en va i va afegir que, si no hi ha un canvi d’escenari, serà l’encarregat de pilotar el pròxim projecte, en el que, espera, hi hagi una bona dosi de continuïtat. Malgrat tot, des del club són conscients que, tot i tenir molts jugadors amb contracte, hi ha elements com Becerra o Lejeune que serà difícil retenir. El director esportiu, Quique Cárcel, ha explicat que el club no pensa tallar les ales a ningú però també ha deixat clar que les clàusules que tenen (que no són desproporcionades) seran innegociables.

Deixa un comentari